Fit pączki batatowe - pomysł na fit Tłusty Czwartek

2020-02-03

Przepis:
W jednej misce zmieszaj ciekłe składniki: mus, sok i skórkę z cytryny, olej, cukier i mleko, a w drugiej pozostałe składniki. Wlej je do pozostałych i dokładnie wymieszaj. Foremki do pączków wypełnij prawie w całości ciastem. Możesz sobie ułatwić zadanie i wyciskać ciasto z rękawa cukierniczego. Piecz ok. 25 minut w temperaturze 180 stopni C. Wyjmij po wystudzeniu. Smacznego :)

Składniki:
- 1 szklanka musu z batatów
- sok i skórka z 1 cytryny
- 3 łyżki obojętnego w smaku oleju
- 2 szklanki mąki orkiszowej jasnej
- 1/2 szklanki maku
- 1/2 szklanki cukru trzcinowego lub innego nierafinowanego
- 1 łyżeczka cynamonu
- 2 łyżeczki sody
​- 1 szklanka dowolnego mleka roślinnego

 

Pokaż więcej wpisów z Luty 2020

Dbamy o Twoją prywatność

Sklep korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zamknij
pixel