Fit pączki batatowe – pomysł na fit Tłusty Czwartek

Przepis:
W jednej misce zmieszaj ciekłe składniki: mus, sok i skórkę z cytryny, olej, cukier i mleko, a w drugiej pozostałe składniki. Wlej je do pozostałych i dokładnie wymieszaj. Foremki do pączków wypełnij prawie w całości ciastem. Możesz sobie ułatwić zadanie i wyciskać ciasto z rękawa cukierniczego. Piecz ok. 25 minut w temperaturze 180 stopni C. Wyjmij po wystudzeniu. Smacznego 🙂

Składniki:
– 1 szklanka musu z batatów
– sok i skórka z 1 cytryny
– 3 łyżki obojętnego w smaku oleju
– 2 szklanki mąki orkiszowej jasnej
– 1/2 szklanki maku
– 1/2 szklanki cukru trzcinowego lub innego nierafinowanego
– 1 łyżeczka cynamonu
– 2 łyżeczki sody
​- 1 szklanka dowolnego mleka roślinnego

Sprawdź inne diety

Zobacz wszystkie diety

Sprawdź inne diety

Zobacz wszystkie diety